Når europæiske standarder for kvalitet skal give mening lokalt
DOI:
https://doi.org/10.17896/UCN.cepra.n09.61Resumé
Et af de væsentligste formål med ENQA’s (European Network for Quality Assurance in Higher Education) kvalitetsnøgle er via måling at sikre kvaliteten af undervisningen på Europas videregående uddannelser. Men måling af undervisningskvalitet er vanskelig. Hvad er ’gode’ kvalitetsmål, hvordan udvikler man dem, så de giver mening lokalt og ikke mindst, så vi sikrer den opbakning blandt underviserne, som er helt afgørende for, at standarderne bliver mere end blot symbolske? Det er nogle af spørgsmålene, som besvares
i denne artikel. Der bliver argumenteret for ambitiøse målinger, der stemmer overens med de overordnede visioner for undervisningskvalitet og afspejler en reel prioritering. Desuden fremhæves undervisernes deltagelse i udviklingen af kvalitetsmål, men der advares samtidig imod, at inddragelsen sker på bekostning af det egentlig formål: at udvikle kvaliteten og forbedre undervisningen! Endelig argumenteres der for, at evaluering kan være nøglen til at sikre, at implementering af ENQA’s målsætninger bliver mere end blot monitorering.
Downloads
Publiceret
Citation/Eksport
Nummer
Sektion
Licens
Forfattere, der publicerer deres værker via dette tidsskrift, accepterer følgende vilkår:
- Forfattere bevarer deres ophavsret og giver tidsskriftet ret til første publicering, samtidigt med at værket er omfattet af en Creative Commons Attribution-licens, der giver andre ret til at dele værket med en anerkendelse af værkets forfatter og første publicering i nærværende tidsskrift.
- Forfattere kan indgå flere separate kontraktlige aftaler om ikke-eksklusiv distribution af tidsskriftets publicerede version af værket (f.eks. sende det til et institutionslager eller udgive det i en bog), med en anerkendelse af værkets første publicering i nærværende tidsskrift.
- Forfattere har ret til og opfordres til at publicere deres værker online (f.eks. i institutionslagre eller på deres websted) forud for og under manuskriptprocessen, da dette kan føre til produktive udvekslinger, samt tidligere og større citater fra publicerede værker (se The Effect of Open Access).
Articles published in Cepra-striben may be used (downloaded) and reused (distributed, copied, cited, i.e. the work may be reproduced and distributed but not remixed and built upon) for non-commercial purposes with reference to the authors and publication host.