Når børn sætter ord på legen

en udviklingsfokuseret evaluering af Sprogfitness

Forfattere

  • Kasper Moes Drevsholt UCN, Pædagoguddannelsen

DOI:

https://doi.org/10.17896/UCN.cepra.n25.339

Resumé

Hvert år mødes børn og voksne landet over og motionerer sproget gennem leg og bevægelse. Sprogfitness, der i 2014 startede som et lokalt projekt, er blevet en årlig national begivenhed, og konceptet udvikles kontinuerligt gennem et tværprofessionelt samarbejde mellem de oprindelige initiativtagere, Aalborg Bibliotekerne og pædagoguddannelsen ved UCN Aalborg. Artiklen stiller skarpt på evalueringen af Sprogfitnessdagen 2017. Her var børnenes oplevelse i fokus.

Efter en indledende beskrivelse af Sprogfitness og tidligere evalueringer følger en præcisering af barnets perspektiv. Vi beskriver hvordan vi metodisk har søgt børneperspektiver med inspiration fra mosaikmetoden. Afslutningsvis præsenteres indsigterne fra evalueringen med børnene.

Artiklen fokuserer på børneperspektiver og på mosaikmetoden som evalueringsmetode, men giver samtidig læseren indblik i et refleksivt læringsforløb, hvor underviser og studerende samarbejder omkring praksis, der på en og samme tid er inspirations- lærings og udviklingsrum.  

Downloads

Publiceret

20-12-2019

Citation/Eksport

Drevsholt, K. M. (2019). Når børn sætter ord på legen: en udviklingsfokuseret evaluering af Sprogfitness. CEPRA-Striben, (25), 24–35. https://doi.org/10.17896/UCN.cepra.n25.339