Sprogvurderingsresultater anvendt i praksis. Et sprogligt etnografisk casestudie

Forfattere

  • Rianne H. Slingerland Pædagog og cand. pæd. i pædagogisk antropologi fra Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse.

DOI:

https://doi.org/10.17896/UCN.cepra.n22.237

Nøgleord:

Sprogvurdering, daginstitution, sproglig etnografi, børn og sprog

Resumé

I denne artikel gives en sproglig etnografisk indsigt i, hvordan en undersøgelse af børns sprog og sproglige udvikling har betydning for praksis og for den enkelte pædagog og det enkelte barn. Der tages udgangspunkt i kvalitativt empirisk materiale skabt på baggrund af et etnografisk feltarbejde, deltagerobservation og lydoptag i en daginstitution. Den teoretiske forankring for artiklen er sproglig etnografi, hvor sprog forstås som social praksis. Artiklen analyserer pædagogers uformelle sprogvurderingspraksisser i relation til et sprogvurderet barn i en daginstitution. Formålet med artiklen er at forstå, hvordan et sprogvurderingsresultat anvendes, og hvordan dette har betydning for praksis efterfølgende.

Downloads

Publiceret

20-12-2017

Citation/Eksport

Slingerland, R. H. (2017). Sprogvurderingsresultater anvendt i praksis. Et sprogligt etnografisk casestudie. CEPRA-Striben, (22), 22–31. https://doi.org/10.17896/UCN.cepra.n22.237