Veje til forbedret efter- og videreuddannelsespraksis

Forfattere

  • Elsebeth Wiwe UCN act2learn
  • Helene Kræmmergaard Kiær UCN act2learn
  • Anette Kjær UCN act2learn
  • Jesper Læborg UCN act2learn
  • Ane Davidsen UCN act2learn

DOI:

https://doi.org/10.17896/UCN.perspektiv.n7.429

Resumé

Denne artikel vil på baggrund af data fra et nyere kompetenceudviklingsforløb i efter- og videreuddannelsesregi beskrive, hvordan en efter- og videreuddannelsesdidaktik med fokus på refleksive processer kan forstærke koblingen mellem teori og praksis. Vi undersøger, hvordan vi som undervisere og konsulenter sammen med vores deltagere og deres organisationer kan lykkes med at kvalificere organisationens opgaveløsning og forbedre praksis og skabe værdi.

Artiklen baserer sig på undersøgelse af et konkret kompetenceudviklingsforløbs kontrakteringer, praksislærings-, stilladserings- og implementeringsprocesser, der gøres til genstand for analyse igennem UCN act2learns læringsteoretiske ståsted refleksiv praksislæring og de tre gennemgående begreber: oplevelse, tænkning og handling. Artiklen læner sig desuden op ad Viviane Robinsons teori om forbedringer i organisationer, idet der her indføres et skifte fra en forandringsdagsorden til en forbedringsdagsorden i efter- og videreuddannelsespraksis.

Artiklen er inddelt i fire dele med introduktion, metode, læringsrefleksioner og afslutning. I introduktionen præsenteres vores formål med artiklen, læringsteoretiske ståsted og viden om organisatorisk forbedringsarbejde. Under metodeafsnittet præsenteres artiklens datamæssige baggrund og undersøgelsesdesign. I afsnittet med læringsrefleksionerne skitseres fire udvalgte tematikker fra kompetenceudviklingsforløbet, der analyseres med udgangspunkt i data, teori og erfaringer. I afslutningen perspektiveres artiklens pointer og implikationer set i forhold til formålet om at fremme organisationers evne til at lykkes med kerneopgaven og de organisatoriske forbedringsdagsordner.

Downloads

Publiceret

26-10-2020

Citation/Eksport

Wiwe, E., Kiær, H. K., Kjær, A., Læborg, J., & Davidsen, A. (2020). Veje til forbedret efter- og videreuddannelsespraksis. UCN Perspektiv, (7), 31–40. https://doi.org/10.17896/UCN.perspektiv.n7.429