Forord

Sundhed - formidling af forskning fra sundhedsområdet

  • Jette Bangshaab
  • Jeanne Debess
  • Jens Boelsmand UCN

Resumé

Vi har hermed fornøjelsen af at præsentere det 6. nummer i rækken af Professionshøjskolen UCN’s digitale tidsskrift - UCN perspektiv.

Dette nummer adskiller sig fra de hidtidige numre idet vi her præsenterer i alt 17 artikler (+ et antal forord), der tager udgangspunkt i forsknings- og udviklingsaktiviteter i UCN’s 5 uddannelser på sundhedsområdet (Ergoterapeut, Fysioterapeut, Jordemoder, Radiograf, Sygeplejerske) samt fra forskningsprogrammet ”Teknologier i borgernær sundhed” (Tibs).
Det store antal artikler vidner om mangeartede og dynamiske forskningsmiljøer på sundhedsområdet i UCN, og de har alle et centralt fokus på inddragelse af relevant empiri baseret på forskningsmæssigt design og metode. Der er en variation i artiklernes temaer, der indikerer de særlige fagfagligheder i de 5 sundhedsuddannelser, men også hvad de er optagede af på tværs af uddannelser og professioner. Artiklerne forsøger på forskellig vis netop at anskueliggøre denne dobbelthed i uddannelses- og professionsfeltet på sundhedsområdet – herunder også potentialer i et samarbejde med patienter/borgere og professionelle indenfor andre professionsfelter (det sociale og pædagogiske felt)

Publiceret
2019-12-02
Citation/Eksport
Bangshaab, J., Debess, J., & Boelsmand, J. (2019). Forord. UCN Perspektiv, (6), 4-5. https://doi.org/10.17896/UCN.perspektiv.n6.389
Sektion
Artikler