Ny dokumentationspraksis i den elektroniske terapijournal
DOI:
https://doi.org/10.17896/UCN.perspektiv.n6.363Resumé
Sundhedssektoren har et stadig øget krav til kvalitetssikring, forskning samt dokumentation af og i klinisk praksis. Et bud på at imødekomme dette krav er collect once, use many times-regimet (COUMT), som har medført en øget digitalisering af alle patientjournaler inklusive terapijournalen. COUMT kræver, at data genereret i journalerne er valide, er i overensstemmelse med praksis, koncise og komplette. Derfor kræver COUMT en høj datakvalitet. Det er vist, at data genereret i klinisk praksis ikke lever op til en standard, som gør data genanvendelige til forskning, kvalitetssikring, beslutningsstøtte samt dokumentation af rehabiliteringsforløbets effekt.
Formålet med projektet er at optimere datakvaliteten i den elektroniske terapijournal for at øge datas genanvendelsespotentiale. Participatory action research-design (PAR) er anvendt som metode, og den kommunale terapijournal fra reumatologiske patienter er valgt som case for implementeringsforløbet.
Projektet peger på, at implementering af nye tiltag i klinisk praksis er kompleks, og at succesfuld implementering kræver opmærksomhed og aktiv deltagelse i organisationen.
Downloads
Publiceret
Citation/Eksport
Nummer
Sektion
Licens
”Forfattere bevarer deres ophavsret, men giver tidsskriftet ret til første publicering. Forfattere kan frit uploade en version af sin artikel andetsteds (parallelpublicering), men med en anerkendelse af værkets første publicering i nærværende tidsskrift.”