Genoptræningsrobotten ROBERT®

Test af brugervenlighed

  • Birgit Tine Larsen UCN Fysioterapeutuddannelsen

Resumé

Projekt ”Genoptræningsrobotten ROBERT®” er et udviklingsprojekt, der blev gennemført på Fysioterapeutuddannelsen, UCN, i 2017-2018 i samarbejde med et lokalt medikofirma, Life Science Robotics ApS.

Formålet med projektet var at teste robotten ROBERT®’s brugervenlighed under passiv mobilisering af patienter, der ingen mulighed har for at komme ud af sengen og selv aktivere benmusklerne.

Otte fysioterapeutstuderende på sidste del af uddannelsen indgik i projektet som potentielle brugere. Testen blev udført under ”simuleret brug” ud fra ni brugerscenarier, hvorunder sikkerhed, effektivitet og brugertilfredshed i håndteringen af robotten blev evalueret.

Resultatet af testen blev implementeret i firmaets udviklings- og kvalitetssikringssystem. Evalueringen af ROBERT®’s brugervenlighed indgik således i dokumentationspakken til de godkendende myndigheder i sommeren 2018, hvorefter robotten modtog CE-mærke og godkendelse til medicinsk brug på det europæiske marked.

Publiceret
2019-12-02
Citation/Eksport
Larsen, B. T. (2019). Genoptræningsrobotten ROBERT®. UCN Perspektiv, (6), 32-34. https://doi.org/10.17896/UCN.perspektiv.n6.362
Sektion
Artikler