At identificere, organisere og prioritere idéer til, hvordan evnen til almindelig daglig levevis (ADL) kan forbedres

Forfattere

DOI:

https://doi.org/10.17896/UCN.perspektiv.n6.353

Resumé

Baggrund

Der er behov for at udvikle evidensbaserede ergoterapeutiske interventioner, der sigter mod at forbedre evnen til at udføre almindelig daglig levevis (ADL) for personer med kroniske tilstande. I udviklingsprocessen bør forskellige former for information inddrages, herunder ergoterapeuters kliniske erfaringer samt klienternes præferencer.

Formål

At identificere, organisere og prioritere idéer til, hvordan ADL-evnen kan forbedres for personer, der lever med kroniske tilstande.

Metode

Group concept mapping blev anvendt, og følgende faser indgik i processen: brainstorming, sortering og prioritering, generering af cluster rating map, validering af cluster rating map og udvikling af konceptuel model. Deltagerne var personer med kroniske tilstande (n = ≤18) og ergoterapeuter (n = ≤23). 

Konklusion

Der blev identificeret forskellige temaer, i forhold til hvordan ADL-evnen kan forbedres for personer med kroniske tilstande. Temaerne spænder bredt og illustrerer derved kompleksiteten i at løse ADL-problemer. Personer med kroniske tilstande og ergoterapeuter har forskellige prioriteter, i forhold til hvordan ADL-problemer løses. Derfor er det vigtigt, at ergoterapeuter i daglig praksis involverer klienter i beslutninger om mulige løsninger. Ligeledes er det vigtigt, at både ergoterapeuter og klienter involveres i udvikling af interventioner.

Downloads

Publiceret

02-12-2019

Citation/Eksport

Nielsen, K. T., Klokker, L., Guidetti, S., & Wæhrens, E. E. (2019). At identificere, organisere og prioritere idéer til, hvordan evnen til almindelig daglig levevis (ADL) kan forbedres. UCN Perspektiv, (6), 8–12. https://doi.org/10.17896/UCN.perspektiv.n6.353

Nummer

Sektion

Artikler