Kan man lære at spise en by, eller kan man lære en by at spise?

BoxTowns Gastronaruimprojekt drømmer om at skabe maddannelse for borgere, foreninger og skoleelever.

Forfattere

  • Frank Storgaard UCN pædagoguddannelsen
  • Camilla Damsgaard UCN Læreruddannelsen
  • Bent Egberg Mikkelsen AAU, Institut for læring og filosofi
  • Jens Kruhøffer BoxTown

DOI:

https://doi.org/10.17896/UCN.perspektiv.n5.361

Resumé

Interessen for maden og måden, den bliver til på, er stigende. Det er ikke længere noget, vi tør overlade alene til det globale fødevaresystem.
Byerne er i øget omfang blevet der, hvor nye fødevarestrategier bliver til. Og det er ikke bare kommunerne, der har en rolle at spille der.
Også uddannelsessystemet og civilsamfundet kan bidrage. I Aalborg har universitetet, Professionshøjskolen UCN, TECHCOLLEGE og foreningen BoxTown fundet sammen om et nyt dannelsesprojekt.

Kan man inddrage borgere, børnene og de unge i at udvikle smartere fødevarestrategier med fokus på bæredygtighed, verdensmål og sundhed?
Og kan man udnytte oplevelse, glæde og interesse for mad til at skabe nye digitalt støttede læringsstrategier og naturfagsdidaktikker, hvor hensynet til lokal produktion er i højsædet? 

I denne artikel fortæller folkene bag projektet om, hvordan uddannelsesinstitutionerne kan udvikle meningsfulde læringsaktiviteter omkring bæredygtig og lokal mad,
og hvordan man kan udnytte digitale læringsformer kombineret med naturfagsdidaktikker, så det skaber relevans og meningsfuldhed om dette emne i skolen.  

Downloads

Publiceret

06-05-2019

Citation/Eksport

Storgaard, F., Damsgaard, C., Mikkelsen, B. E., & Kruhøffer, J. (2019). Kan man lære at spise en by, eller kan man lære en by at spise? BoxTowns Gastronaruimprojekt drømmer om at skabe maddannelse for borgere, foreninger og skoleelever. UCN Perspektiv, (5), 34–43. https://doi.org/10.17896/UCN.perspektiv.n5.361

Nummer

Sektion

Artikler