Teknologisk understøttede beslutninger: Hvordan vi tager bedre beslutninger med teknologien? - Gade, Peter Nørkjær (UCN Perspektiv, 2021)
Teknologien er en vigtig hjælp for at understøtte, at vi kan tage bedre beslutninger. Desværre er en stor fare, at teknologien ikke anvendes korrekt, eller at man decideret undlader at anvende teknologi, fordi man ikke er i stand til at reflektere over teknologiens præmisser. I denne artikel bliver der perspektiveret over forskellige sociotekniske forhold som tro, rationalitet og eksplicitet, der skaber fundamentale aspekter for måden, hvorpå vi anvender teknologi. På baggrund af disse perspektiver bliver Recognition Primed Decision Making-modellen (RPDM) foreslået til at initiere en refleksion over de sociotekniske forhold, der sætter præmisserne for god anvendelse af teknologi. Anvendelse af RPDM-modellen kan potentielt hjælpe til en bedre udnyttelse af teknologien, så den kan hjælpe os med at tage bedre beslutninger.