Forord: Universitarium - Boelsmand, Jens (UCN Perspektiv, 2019)
I Aalborg har Aalborg Universitet og Professionshøjskolen UCN i en del år samarbejdet om det såkaldte Universitarium, der hvert år i sommerhalvåret ”popper” op i Aalborg City, og hvor børn og barnlige sjæle på forskellig vis vil kunne opleve og eksperimentere med naturvidenskab i forskellige kontekster (se www.universitarium.dk). Der er hvert år et tema for Universitarium, og i 2019 er temaet: ”Energi – til det hele!”