Forord: Udeskole - Nye undervisnings- og læringsformer i skoleregi - Boelsmand, Jens (UCN Perspektiv, 2018)
Dette 3. temanummer af UCN perspektiv har som overordnet tema ”udeskole” og indgår som en del af ”Projekt udeskole”, der er et 5-årigt projekt, der har til opgave at opbygge et stærkt miljø omkring udeskole i Nordjylland. Projektet er et tværinstitutionelt forskningsbaseret udviklingsprojekt på UCN’s Lærer- og Pædagoguddannelser, samt i eftervidereuddannelsen. Derudover er der etableret samarbejder med skoleforvaltninger og skoler i hele Nordjylland, der ønsker at arbejde med udeskole. Artikler og videoer (i den netbaserede version) af UCN perspektiv #3 er delresultater af denne indsats, der løber i perioden 2015-2020