Skal vi lære i byggeprojekterne, skal vi starte med tillid! - Beck, Frederikke; Andersen, Michael; Falk Trudslev, Søren (UCN Perspektiv, 2021)
Byggebranchen skal være bæredygtig. Med bæredygtigheden kommer nye aktører og nye materialer, som kræver nye arbejdsprocesser. Udviklingen af nye arbejdsprocesser kan foregå i fællesskab i byggeprojekterne via samskabelse mellem de forskellige aktører. En samskabelsesproces, som faciliteres med et fokus på ekspansive læringsmuligheder, hvor tillid har en uafklaret betydning. Formål: Hvilke muligheder og perspektiver omhandlende tillid kan anvendes og bidrage til faciliteringen af samskabelsesprocessen i et inter-organisatorisk samarbejde? Metode: Tillid undersøges ud fra en teoretisk analytisk tilgang, hvor tre artikler er udvalgt ud fra deres kontekst. Artiklerne analyseres og diskuteres i forhold til opbyggelsen af tillid i samskabelsesprocessen. Konklusion: Resultaterne indikerer, at faciliteringen i samskabelsen med fokus på tillid bør have to afsæt; rammesætningen og samskabelsesprocessen, hvor små og store risikofyldte handlinger kan virke tillidsopbyggende. Under samskabelsen bør facilitatoren være opmærksom på aktørernes åbenhed over for hinanden og nye input samt på aktørernes indbyrdes omsorg, bekymring, ærlighed og forståelse, hvilket kan medvirke til, at facilitatoren kan skabe ekspansive læringsmuligheder.