Universitariums anderledeshed styrker elevers naturfaglige interesse - Schmidt, Jette Reuss; Jessen, Trille; Reedtz, Maja Sloth; Stork, Nanna Schandorf; Petersen, Niels Anders Illemann; Elmose, Steffen (UCN Perspektiv, 2019)
Universitarium i Aalborg fungerer som et sommereksperimentarium. I 2017 var temaet ”Din krop – helt ind til benet”. Gennem interviews af elever og lærere, som besøgte Universitarium i 2017 vises det, at skoleklassers besøg er med til at fremme elevernes interesse for naturfaglige emner. Ikke overraskende vises, at især de mange hands-on aktiviteter trigger elevernes interesse, men Universitariums opstillinger fungerer også som en god anderledeshed, der ryster elevernes forforståelser på en måde, som forstærker den triggede interesse.