Universitarium og UCN - Elmose, Steffen; Stork, Nanna Schandorf (UCN Perspektiv, 2019)
Universitarium er navnet på Aalborg Universitets bud på en institution til formidling af naturvidenskab til offentligheden. I den følgende artikel redegøres for baggrunden for at Professionshøjskolen UCN og specielt Læreruddannelsen samarbejder med Universitarium. Indledningsvist præsenteres Universitarium som institution og AAU´s organisatoriske og pædagogiske tanker bag opbygningen af formidlingen af den naturvidenskabelige forskning. Dernæst beskrives, hvorledes samarbejdet mellem Universitarium og Læreruddannelsen startede, og hvorledes samarbejdet har udviklet sig.