Udeskole på menuen i madkundskab - Damsgaard, Camilla (UCN Perspektiv, 2018)
Et blik på en autentisk og stedsbaseret undervisning med supermarkedet som læringsrum. Udeskole er kendetegnet ved at byde på autentiske læringsoplevelser, hvor undervisningens indhold sættes i direkte relation til hverdagsproblemstillinger, der kan undersøges og udforskes i skolens nærmiljø. I faget madkundskab er undervisningens indhold i stor udstrækning knyttet til faglokalet og dets materielle rammer. Men samtidig møder elever også fødevarer og mad i mange andre omgivelser i deres hverdag. I artiklen gives eksempler på, hvordan sådanne steder kan inddrages i madkundskabsundervisningen, og hvorledes stedsbaseret undervisning kan bidrage til elevernes læring i faget. Med afsæt i observationer fra to udeskoleforløb, der begge foregik i et supermarked, belyses hvorledes supermarkedet kan anvendes som ekstern læringsmiljø i madkundskab. Dertil uddybes, hvordan et sådant forløb kan give eleverne mulighed for at forstå madkundskabsfagets teoretiske viden gennem æstetiske oplevelser, praktiske erfaringer og konkrete handlinger. Artiklen afsluttet med et kort afsnit om udeskoles udfordringer og potentialer i madkundskab.