Bedömning som lärande: Vad elever kan lära sig genom att ge feedback - Berggren, Jessica (CEPRA-striben, 2013)
Här presenteras en del av en större fallstudie som fokuserar på bedömning som lärande med utgångspunkt i ett arbetsområde i engelska i årskurs åtta. Eleverna som deltog i studien fick ge feedback på sina kamraters texter, och syftet var att undersöka vad elever kan lära sig genom att läsa och kommentera andras arbeten. Artikeln ger en kort bakgrund till kamratbedömning i skolan, beskriver hur undervisningen gick till och diskuterar resultaten från ett didaktiskt perspektiv.