LP-modellen og Evaluering – om at evaluere sit eget pædagogiske arbejde - Bast, Anne-Dorte Juul (CEPRA-striben, 2012)
Denne artikel drejer sig om arbejdet med LP-modellen og særligt evalueringsdelen i særdeleshed. Modellen betragtes med et kritisk blik i forhold til dette. Der argumenteres for vigtigheden af lærernes samarbejde i LPgrupperne og for, hvorledes dette samarbejde indeholder en potentiel mulighed for frembringelse af evidensbaseret viden. Artiklen henter empirien fra et casestudie og et fokusgruppeinterview udført på en skole, der arbejder med LP-modellen. Deltagerne var lærere; det kunne dog ligeså vel have været pædagoger. De indhentede data er bearbejdet gennem en metode hentet fra Kirsti Malterud, der benytter matricer i et forsøg på at få et overblik over dataene. Analysen er funderet på John Dewey og Etienne Wengers teorier. Artiklen er baseret på masterspecialet Evalueringsdelen i LP-modellen, der er udarbejdet af artiklens forfatter.