Kvalitetsudvikling i dagtilbud for de 3 – 6 årige - Ammitzbøll, Cita; Sørensen, Joan B.; Storgaard, Mie (CEPRA-striben, 2011)
Gennem arbejdet med evalueringsredskabet FCCERS-R (Family Child Care Environment Rating Scale – Revised Edition) (herefter FCCERS) har vi erfaret, at redskabet kan indfange situationer, der rummer stor kompleksitet, og at det er et konkret og håndgribeligt redskab til at sætte fokus på udvikling, evaluering og kvalitet. Artiklen beskriver indledningsvis baggrunden for at gå i gang med udviklingsprojektet, kvalitetsbegrebet i evalueringsredskabet ECERS og sammenhængen mellem pædagogiske læreplaner og FCCERS. Artiklen beskriver og diskuterer derefter, hvordan redskabet har været at arbejde med i dagplejen og i vuggestuen – herunder de refleksioner og udviklingsmuligheder, som redskabet har givet anledning til for det pædagogiske personale med henblik på at udvikle kvaliteten i den pædagogiske praksis i dagtilbud.