At evaluere liv - Montes de Oca, Lis; Villumsen, Anne Marie (CEPRA-striben, 2022)
Denne artikel præsenterer og diskuterer evaluering og kvalitet i relation til undersøgelser af familier i udsatte positioner inden for socialt arbejde. I artiklen betragter vi en børnefaglig undersøgelse som en både formativ og summativ evaluering af levet liv. Artiklens pointe er, at der i den børnefaglige undersøgelse – i form af evaluering af levet liv – ligger nogle potentialer i forhold til at skabe kvalitet i arbejdet med en familie, der er i en sårbar situ-ation. Måden – summativt og formativt – hvorpå undersøgelsen foretages, bliver potentielt mere afgø-rende for resultatet af undersøgelsen end den socialfaglige metode, som socialrådgiveren anvender. Nøgleord: Evaluering, børnefaglig undersøgelse, kvalitet, socialt arbejde, feedback.