Systematisk vurdering af udvikling hos socialt udsatte børn og unge: Trivselslinealen og barnets progression - Møldrup-Lakjer, Mikkel (CEPRA-striben, 2022)
Et stigende fokus på evidens og dokumentation i velfærdsprofessionerne er også kommet til myn-dighedsarbejdet på området for børn og unge i udsatte positioner. Der er stigende opmærksom-hed på måleredskaber, som kan understøtte myn-dighedssocialrådgiveres opfølgning på barnets progression. Artiklen præsenterer en model for de elementer, videnskilder og redskaber, der kan indgå i en sags-behandlers opfølgning. Med Trivselslinealen som case vises, hvordan forskellige forståelser kan føre til flere gyldige anvendelsesformer. Der argumen-teres for, at det er vigtigt at afklare forståelsen af begreberne progression og progressionsmåling, så redskaberne kan finde en hensigtsmæssig og gyldig anvendelse i en sagsbehandlers opfølgning og i den lokale vidensudvikling. Nøgleord: progressionsmåling, udsatte børn og unge, opfølgning, sagsbehandling, trivsel.