Kompetenceforståelser og råderum i pædagoguddannelsen: Et empirisk blik på aktuelle temaer i evaluering af pædagoguddannelsen - Hansen, Helle Bohl (CEPRA-striben, 2022)
Artiklen formidler resultaterne af en empirisk undersøgelse af underviseres oplevelse af at undervise pædagogstuderende med kompetence som et styrende mål. Resultaterne af undersøgelsen peger på, at kompetence kan forstås meget forskelligt, hvormed fortolkning og forvaltning af bekendtgørelsens rammer varierer blandt underviserne. Med afsæt i den omtalte undersøgelse sætter artiklen fokus på to temaer fra den aktuelle evaluering af pædagoguddannelsen: kompetence og læringsmiljø. Der argumenteres i artiklen for, at det er nødvendigt med en mere nuanceret kompetenceforståelse i evalueringen af pædagoguddannelsen, hvis vi vil have indblik i de problemer og muligheder, der knytter sig til at undervise med kompetence som et styrende mål. Nøgleord: kompetence, dannelse, evaluering, undervisning