Lærerfællesskaber og realtidsdata i et dansk gymnasium - Qvortrup, Ane; Rasmussen, Hanne Fie; Mortensen, Bjarke Schønwandt (CEPRA-striben, 2018)
Brugen af data til at kvalificere didaktisk samarbejde i lærerfællesskaber har vist sig at understøtte elevernes succesfulde deltagelse i gymnasiet og sikre dem det bedst mulige grundlag for deres overgang videregående uddannelse. Artikel præsenterer et udviklingsprojekt på et dansk gymnasium - Nærum Gymnasium - og et elevsurvey - NAG LQ. NAG-LQ er et elevsurvey som er udviklet, testet og statistisk valideret til at generere realtidsdata om eleverne. Artiklen beskriver, hvordan realtidsdata kan kvalificere lærerfællesskabers refleksioner, og konkluderer, at metoden er egnet til at generere realtidsdata om gymnasieelever læring og deltagelse.