Pædagogisk brug af redskaber til vurdering af børns læring i dagtilbud - Mortensen, Lars Zacharias (CEPRA-striben, 2017)
Dagtilbud bruger i stigende grad redskaber til vurdering af børns udvikling i bestræbelserne på at sikre tidlige indsatser samt til at udvikle børns trivsel og den pædagogiske kvalitet i læringsmiljøerne. Samtidig opleves der uden for praksis flere steder en ureflekteret afstandtagen overfor alle vurderingsredskaber. Der skelnes ikke mellem nyere vurderingsredskabers enorme forskelle og især ikke mellem deres pædagogisk brugbarhed. I artiklen her præciseres nogle af de afgørende forskelle, der bør indgå i en faglig vurdering. Som eksempel på et nyere meget udbredt vurderingsredskab beskrives Kompetencehjulet, og hvordan dette bruges relations- og ressourceorienteret til udvikling af tidlig opsporing og øget kvalitet i dagtilbud.