LÆSETEST eller TÆSK? - Beermann, Hanne; Corfitsen, Marianne (CEPRA-striben, 2008)
Gennem analyse af to ofte anvendte prøver SL40 og Læs5 påvises, at materialerne hver især forudsætter forskellig „viden om verden“. Den sproglige udformning af prøverne tager således ikke højde for, hvordan den fonologisk sikre, men forståelsesmæssigt usikre læser, besvarer prøverne. Dette har betydning for, hvordan elever med forskellig erfaringsbaggrund, de såkaldte kultursvage elever herunder de tosprogede elever, vil kunne løse prøverne. Artiklen munder ud i en række forslag til vurdering af læseprøver.