Evaluering, karakterer og udvikling af selvopfattelse - Andreasen, Karen E. (CEPRA-striben, 2008)
I artiklen diskuteres det, hvordan evalueringer og karakterer i grundskoleforløbet kan påvirke selvopfattelsen hos unge. Det kan få betydning for, hvordan de unge på senere tidspunkter møder forskellige typer af krav og udfordringer fra omverdenen, såvel i som efter grundskoleforløbet. Det viser sig, at den måde, som de unge taler om karakterer og evaluering, den diskurs der føres herom, spiller en vigtig rolle i sådanne processers forløb. Det er derfor noget, som lærere, vejledere, forældre og andre voksne i de unges omgivelser må være opmærksomme på.