Sproget sprudler og spræller i tårnet - Pjengaard, Søren (CEPRA-striben, 2010)
Denne artikel demonstrerer værdien af et tæt samarbejde mellem en folkeskole (Vestbjerg skole, folkeskolelærer Anne Skrubbeltrang) og læreruddannelsen i Aalborg (undertegnede bachelorvejleder Søren Pjengaard) gennem en engageret, vidende og kompetent bachelorstuderende, Karin Keller Larsen. Karin undersøger igennem sit bachelorprojekt de bagvedliggende lærings- og sprogfilosofiske implikationer ved brugen den australske genrepædagogik i praktikken på Vestbjerg Skole i en 8. klasse i skoleåret 2008- 2009. Artiklen henter således empirien dels fra Karins bachelorprojekt dels fra nogle udvalgte videooptagelser af undervisningen i 8. klasse. I artiklens egen sproglige fremstilling springer vi ind og ud af hhv. det børnelitterære fiktionsunivers og den konkrete skolevirkelighed på Vestbjerg Skole, der igen krydres af en teoretisk tone: Eleverne skal opleve, at sproget sprudler og spræller, når tårnet af betydning bliver bygget i fællesskab.