Læreropfattelser og praksis i relation til de nationale test i dansk/læsning - Holm, Lars (CEPRA-striben, 2015)
Med de nationale test i dansk/læsning er måling af elevernes dygtighedsniveau blevet en opgave for klassens dansklærer. Denne opgave består ikke kun i at gennemføre testen, men også i at formidle testresultater til forældre og elever, og der forventes desuden, at den enkelte elevs testresultatet anvendes som udgangspunkt for pædagogisk tilrettelæggelse. I denne artikel sættes der fokus på, hvordan lærere forstår og forholder sig til disse opgaver.