Når nationale test tager livtag med folkeskolen - Schou, Lotte Rahbek; Nørgaard, Lars; Kvols, Anja Madsen; Raalskov, Anne Marie Haubro; Andersen, Mia (CEPRA-striben, 2015)
Ministeriet for Børn og Undervisning har varslet et større evaluerings- og følgeforskningsprogram, der skal følge implementeringen af den nye folkeskolereform. Sker der ikke fremskridt på skolerne inden for de 11 indikatorer, der måles på, skal Undervisningsministeriet gribe ind. Dermed udstikkes med folkeskolereformen en ny ramme for, hvordan der løbende skal evalueres og følges op på folkeskolens udvikling, hvor det forventes, at styrket målstyring i kombina- tion med nationale test fremmer elevernes faglighed. Efter en redegørelse for programmet vil artiklen med inddragelse af resultater fra forskningsprojektet ’Når evaluering tager livtag med folkeskolen’, som indeholder en række lærerinterview, diskutere, hvilken effekt ministeriets program vil kunne tænkes at have på de undervisningsmæssige og didaktiske forhold i skolen