Kvalitetssystemer i kommunalt regi: Nye veje i skolepolitikken? – En kvalitativ undersøgelse af implementeringen af kvalitetsrapporten i Aalborg Kommune - Andersen, Hans Jørgen; Corfitsen, Marianne; Frandsen, Jakob; Mikkelsen, Stinus Storm (CEPRA-striben, 2008)
Nærværende artikel undersøger, hvorledes den første kvalitetsrapport er blevet implementeret i Aalborg Kommune. Vi har foretaget et casestudie af det konkrete arbejde med rapporterne på forvaltnings-, på skoleleder- og på politisk niveau. Empirien består i kvalitative interview med to-fire personer på hver af de nævnte niveauer. Vores resultat i forhold til implementeringen af kvalitetsrapporten i Aalborg Kommune viser, at selv i et tilsyneladende enkelt system i form af hierarkisk opbyggede kontrolinstanser sker der en tillempning på aktørniveau. Hvert niveau i hierarkiet har således mulighed for at rationere, prioritere og fortolke de opgaver, der pålægges.