Evidensbevægelsen i spændingsfeltet mellem sikker viden og ikke-viden - Borgnakke, Karen (CEPRA-striben, 2015)
Evidensbevægelsens fokus på viden om ’hvad, der virker’ er vigtigt også for udviklingen af en praksis-orienteret uddannelsesforskning. Men samtidig er der tendenser i evidensbevægelsen, der bekymrer. Trods hensigten risikerer evidensmodellernes vidensproduktion og praksis-anbefalinger at få skær af at være pseudokonkret virksomhed. Og selv om evidensprincipper hævder metodisk sys- tematik i dataindsamlinger og effektmålinger, så mangler afklaring af forskningsspørgsmål og ana- lyse af resultaterne empirisk stringens og skarp- hed. I artiklen forfølges de bekymrende tendenser. Samtidig fremanalyserer artiklen gennemgående træk ved evidensmodellerne og deres relation til forskningsstrategier og forskningsopgaver. Effektmålingernes dilemma eksemplificeres og iden- tificeres i spændingsfeltet mellem sikker viden, common sense og ikke-viden