Gruppeeksamen som strategisk kommunikation - Andersen, Tem Frank; Bang, Janne (CEPRA-striben, 2014)
Fra 2012 blev gruppeeksamen genindført som lovlig prøveform på alle niveauer af det danske uddannelsessystem. På universitetsniveau repræsenterer genindførelsen en lejlighed til at foretage en universitetspædagogisk refleksion over, hvad det egentligt indebærer at praktisere gruppeeksamen, hvad der er på spil i denne evalueringsform, og hvordan denne refleksionsøvelse kan lede til innovation af evalueringsformen. Argumentet for at have gruppeeksamen som del af den problembaserede læringspædagogik er, at gruppers projekter bedst evalueres via en gruppebaseret eksamensform, hvor gruppens deltagere får mulighed for at teste ”produktet” som en enhed, og derigennem kan opnå forståelses- og formidlingsgevinster. Dette argument trækker imidlertid ikke på nogen teoretisk referenceramme for at forstå, hvad det vil sige og hvad der sker, når en projektgruppe går til gruppeeksamen. Denne artikel er tænkt som et forskningsmæssigt skridt i retningen af på ny at forstå eller genopdage gruppeeksamen som strategisk kommunikation.