Forsøg med modulopdelt evaluering - Lange, Andreas Møller; Reuss, Thomas Borum; Birnbaum, Winnie (CEPRA-striben, 2014)
Forsøget med modulopdelt evaluering udfordrede en mangeårig praksis inden for summativ evaluering. Konstruktionen med flere delevalueringer gjorde, at det lykkedes at styrke sammenhængen mellem mål, form, indhold og evaluering i undervisningen. Eleverne fik en ydre motivation, som gjorde undervisningen relevant for dem, og flere oplevede, at undervisningen derved blev så interessant, at der skete et skift mod indre motivation. Kun én ud af 111 elever dumpede samlet set. Følgeforskningen konkluderer: “...De modulopdelte evalueringer giver bedre læring, bedre motivation og større fagligt overblik hos eleverne. Forsøget har meget flotte resultater, hvad angår at få alle elever med…” (Følgeforskningsrapport, CEPRA, UCN)