Feedback - en metode til kompetenceudviklng hos børn og unge i den pædagogiske praksis - Pedersen, Kirsten Hyldahl (CEPRA-striben, 2013)
Feedback er et centralt fokusområde inden for uddannelsesforskningen i store dele af verden. Det skyldes ikke mindst den newzealandske professor John A. C. Hattie, der på baggrund af sin omfattende forskning har udviklet en feedbackmodel, som definerer rammerne for, hvornår feedback har størst effekt på læring (Hattie 2009). Artiklen belyser med udgangspunkt i feedbackmodellen, hvordan denne kan anvendes som metode til systematisk udvikling af faglige kompetencer hos børn og unge i skolen. Herefter relateres modellen kort til social kompetenceudvikling i den pædagogiske praksis.