Seks positioner i forhold til evidens og det forhandlede forhold mellem dem - Dahler-Larsen, Peter (CEPRA-striben, 2013)
Seks positioner skitseres, som tager stilling til kausalitet og evidens på helt forskellig måde. De betragtes i artiklen ikke som rent videnskabsteoretiske positioner, men mentale modeller, der afhænger af institutioner, værdier og personlige erfaringer. I en given situation med flere mentale modeller på spil må en evaluator overveje, hvordan der skabes tilstrækkelig opbakning til en evaluering. Der inkluderer forhandling, alliancedannelse og eventuel refleksion over evaluators egen foretrukne mentale model.