Evaluering som redskab til forandring af folkeskolen - Møller, Finn (CEPRA-striben, 2008)
Den danske folkeskole er i disse år under forandring, og evaluering tjener som et redskab i denne proces. Således lyder hovedargumentet i denne artikel. Men evaluering er ikke et entydigt begreb, hvorfor det heller ikke er ligegyldigt, hvorledes det forstås og praktiseres i skolen. Det er således af afgørende betydning for fremtidens folkeskole, hvorvidt evalueringer primært anses og anvendes som et didaktisk arbejdsredskab for lærerne, eller om evalueringer hovedsagelig skal fungere som redskab til måling af effekten af den førte skolepolitik. I artiklen diskuteres, hvad det vil betyde for folkeskolen, hvis det bliver sidstnævnte evalueringssyn, der danner udgangspunkt for skolens brug af evaluering.