Åndsfrihed og musikfagets potentialer - Rauff Hansen, Mannuela Emelia (CEPRA-striben, 2025)
Artiklen udspringer af et ph.d. projekt om musikalske fællesskaber, hvor jeg gennem semistrukturere-de interviews undersøgte lærernes perspektiver på musikfaget i folkeskolen. Artiklens formål er at udforske musikfaget i et kulturfilosofisk perspektiv og afklare dets potentiale i forhold til begrebet åndsfrihed. Jeg introducerer begrebet åndsfrihed og dets betydning for musikundervisning. Det gør jeg, fordi musikfagets indflydelse på åndsfrihed er væsentlig at forstå i forhold til fagets fremme af elevernes evne til at udforske forskellige perspektiver. Jeg belyser musikfaget som et kulturelt fænomen, hvor jeg fremhæver værdien af respekt og forskelligheder. Nøgleord: musikundervisning, åndsfrihed, lærerperspektiv, kulturel mangfoldighed, grundskole