Mobiletnografi – en vej til viden om psykisk sårbare unge? - Asp Hansen, Line; Grøndahl Glavind, Johanne; Armstrong Gjedde, Camilla (CEPRA-striben, 2023)
Mobiletnografi er en ny evalueringsmetode, som har vundet indpas de seneste årtier. Metoden benytter teknologiske devices som fx mobiltelefoner til at indfange og undersøge sociale fænomener på tværs af tid og rum i ikke afgrænsede kontekster. Mobiletnografi muliggør dataindsamling in situ og giver adgang til en anden type kvalitativt data end interviews og observationer. På trods af metodens stadig større udbredelse er der sparsom viden om brugen af mobiletnografi. I denne artikel vil vi drøfte metodens anvendelighed på det sociale område med afsæt i vores erfaringer fra en evaluering af et uddannelsestilbud til psykisk sårbare unge. Nøgleord: Mobiletnografi, psykisk sårbare unge, evalueringsmetoder, digitale data