Fra verdensmål til undervisning på erhvervsuddannelser - Duch, Henriette (CEPRA-striben, 2023)
Mange skoler er optaget af FN’s verdensmål. Denne artikel viser, hvorledes elever og lærere forstår målene i deres kontekst og ser muligheder og behov for at implementere dem i deres undervisning. Empirien er fra fokusgruppeinterviews i et følgeforskningsprojekt på tre erhvervsskoler. Fokus er på verdensmål 4 og 10, som handler om forskellige former for ulighed og dermed behov for at inkludere forskellige elever i undervisningen. Skolerne ved, fra deres trivsels- og tilfredshedsmålinger, at der er behov for pædagogisk udvikling, og den formative evaluering viser, hvad man bør være opmærksom på i sine udviklingstiltag. Nøgleord: verdensmål, evaluering, implementering, Bourdieu, erhvervsuddannelser