”Ingen kan sige sig fri”: – en begrebshistorie om konstitutive virkninger - Dahler-Larsen, Peter (CEPRA-striben, 2022)
Begrebet ”konstitutive virkninger” beskriver, uden at forudsætte optimistiske antagelser om vedvarende læring og optimering, hvordan evaluering former virkeligheden. Artiklen udlægger begrebets udvikling frem til i dag. Påstanden er, at det nu er påkrævet at reflektere over, hvordan vi alle er involveret i evaluering. Ingen kan sige sig fri for at medvirke til konstitutive virkninger. Nøgleord: evaluering, brug af evaluering, konsekvenser, konstitutive virkninger