Pædagogisk praksis på selvpsykologisk grundlag med vægt på evaluering - Pedersen, Jan (CEPRA-striben, 2009)
Når titlen på denne artikel er Pædagogisk praksis på selvpsykologisk grundlag – med vægt på evaluering skyldes det, at jeg dels ønsker at sige noget om de erfaringer min kollega og jeg har med at implementere selvpsykologien1 i pædagogisk sammenhæng, og dels ønsker at gøre opmærksom på den katalyserende effekt, teoretiske overvejelse kan have i forhold til at opkvalificere forskellige pædagogiske praksissammenhænge. Specielt ønsker jeg også at sige noget om, hvordan der evalueres på de pædagogiske indsatser min kollega og jeg har udviklet på selvpsykologisk grundlag, så vi kan vide os tilstrækkeligt sikre på, at de faktisk har positiv effekt i forhold til deres indsatsområde. Hvordan kan man som professionspraktiker vide, at der sker en kvalitetsudvikling med denne type indsats? Artiklen vil belyse disse forhold med mobbe- og trivselsproblemer i skolen som indsatsområdet. Baggrund