Kvalitetsledelse? Ledelse i kvalitetssikringens tidsalder - Szulevicz, Thomas (CEPRA-striben, 2020)
Denne artikel fokuserer på, hvad den omfattende kvalitetssikring på de videregående uddannelser betyder for ledelse. I artiklen beskrives nogle af de centrale virkemidler i arbejdet med kvalitet. Herefter fremføres de centrale rationaler bag det øgede fokus på kvalitet i de videregående uddannelser. Artiklen fortsætter derpå med en analyse af kvalitetsbegrebet i kvalitetssikringssystemerne, hvor der argumenteres for, at kvalitetsbegrebet er blevet ikke-pædagogisk, indholdstømt og selvrefererende. Herefter analyseres de ledelsesmæssige konsekvenser af arbejdet med kvalitet på universiteterne. Artiklen afsluttes med nogle meget tentative bud på kritiske modspil til kvalitetssikringsarbejdet.