Tekstlæseprøverne TL 1 med særlig fokus på evalueringen af elevernes genrekendskab og læsestrategi - Dolmer, Grete; Graversen, Anders (CEPRA-striben, 2008)
I det følgende vil tekstlæseprøverne til TL1 blive behandlet. Efter en kort generel præsentation af materialet, hvor centrale og grundlæggende teorier om læsning og læseprocessen vil blive ridset op, vil vi fokusere på de aspekter inden for læseudviklingen, som evalueres, herunder materialets tilgang til og evaluering af elevernes genrekendskab og læsestrategi. I artiklens sidste del vil vi argumentere for vigtigheden af et udbygget genrekendskab i folkeskolens danskundervisning og evaluering.