Realkompetence og erhvervsuddannelse for voksne - Andreasen, Karen Egedal; Rasmussen, Palle (CEPRA-striben, 2016)
Realkompetencevurderinger (RKV), er noget relativt nyt i det danske uddannelsessystem. RKV giver voksne uddannelsesøgende mulighed for at kunne få merit for dele af nye uddannelsesforløb og bygger på anerkendelse af deres erhvervskompetencer. I artiklen diskuteres RKV og undersøgelser af dette med inddragelse af Axel Honneths teori om anerkendelse samt sociokulturel læringsteori. RKV fremstår som et vigtigt element i forhold til at skabe motivation for at påbegynde uddannelse for voksne uddannelsessøgende, men det vises samtidig, at der er en række problemstillinger forbundet med praksis af såvel evalueringsmæssig som pædagogik-didaktisk karakter.