Hvad kan livsfortællinger fra forældrene til chanceulige elever fortælle om forholdene mellem forældre og uddannelsesinstitution? - Svejgaard, Karin Løvenskjold; Horsdal, Marianne (CEPRA-striben, 2016)
I artiklen redegøres der for, hvorledes forældres holdninger til og erfaringer med uddannelse kan undersøges, og det diskuteres, hvorvidt en sådan viden kan bidrage til udvikling af uddannelsesinstitutionernes arbejde med at imødegå den chanceulighed, der er en følge af, at uddannelsernes institutionskulturer og pædagogiske metoder passer bedre til nogle børn og unge end til andre. Artiklen inddrager resultater fra et følgeforskningsprojekt, der er gennemført i forbindelse med det pædagogiske udviklingsprojekt ’Chanceulighed – nej tak’ på bl.a. en erhvervsuddannelse i Horsens.