“Sikker viden” som princip for styring af folkeskolen - Rasmussen, Niels Borch (CEPRA-striben, 2015)
Tendenser som evidensbaseret praksis og løbende faglig evaluering ændrer måden, den offentlige sektor styres på. Disse tendenser har fælles forankring i en forestilling om, at ”sikker viden” skal være ledetråd for udvikling af velfærdsydelser. ”Sikker viden” introduceres i artiklen som et nyt styringsprincip i den offentlige sektor, som er forskelligt fra mål og resultater, der i årtier har været det dominerende styringsprincip. Ved at undersøge den nye folkeskolereform og undervisningsmetoder knyttet til reformens læringsmål vises, hvordan ”sikker viden” er blevet et grundlæggende styringsprincip i folkeskolen. I organiseringen af ”sikker viden” spiller læringsvejledere en central rolle for at implementere nye undervisningsmetoder, som er knyttet til folkeskolereformens læringsmål. Læringsvejlederen træder således frem i en ny rolle i folkeskolernes organisation. Det diskuteres, hvilken betydning læringsve lederen kan have for relationen mellem lærere og ledelse.