Tidlig innsats i barnehagen: En studie av barnehagelæreres forståelse av egen profesjonsrolle - Vik, Stine (CEPRA-striben, 2015)
Prinsippet om tidlig innsats har i flere utdanningspolitiske dokumenter de siste 10 årene blitt vektlagt som en sentral strategi for å møte utfordringer norsk skole og barnehage står overfor i dag (St. meld nr. 16 (2006-2007), St.meld. nr. 41 (2008-2009)).