Læring fra en evaluering af Vidensportalen - fra forskningsbaseret viden til praktisk handlen? - Hjelmar, Ulf; Møller, Anne Mette; Graulund, Aske Scott (CEPRA-striben, 2015)
I de senere år har der været stigende fokus på at anvende forskningsbaseret viden og evidensbaserede politikker i det sociale arbejde med henblik på at gøre det sociale arbejde mere effektivt. En del af denne proces har været lanceringen af vidensportaler til at formidle viden fra forskning og ny praksis. I denne artikel ser vi på, hvordan en evaluering af en vidensportal om udsatte børn og unge kan hjælpe os med at forstå de vigtigste udfordringer, vi står over for på dette område. Artiklen slutter med at anføre, at vidensportaler kan bidrage til at understøtte anvendelsen af viden i praksis – også kaldet ”viden-til-handling-processer” – men at det er væsentligt at integrere disse portaler i en bredere strategi til udbredelse og skabelse af viden.