Gruppeeksamen tur-retur - Krogh, Lone; Jensen, Annie Aarup (CEPRA-striben, 2014)
På trods af, at der generelt foreligger mange kritikpunkter af eksamener, og at der især internationalt er dokumenteret svagheder i form af validitet og reliabilitet (se f.eks. Lauvås & Jakobsen 2002; Sadler 2005), så synes der at være samfundsmæssig og politisk konsensus om, at eksamener bør og skal være en vigtig del af en uddannelse. Dette sættes der ikke rigtigt spørgsmålstegn ved, bl.a. grundet eksameners kontrol- og certificeringsfunktion. Men da der forskningsmæssigt er konsensus om mange af de problemer, der typisk er forbundet med den måde, som eksamener foregår på, kortlægges, designes og eksperimenteres der såvel i Danmark som internationalt (eks. ASKe (Assessment Standards Knowledge exchange) Price, Rust, Carroll 2008 og Boud m.fl. 2010) med nye bedømmelsesmåder med henblik på i højere grad at sikre validitet og reliabilitet i forbindelse med bedømmelserne.