Sosial, faglig og opplevd inklusjon for ulike elevgrupper i skolen - Nordahl, Thomas; Sunnevåg, Anne-Karin (CEPRA-striben, 2013)
For elevene i skolen er ikke inklusjon i eller eksklusjon fra et fellesskap et spørsmål som kan besvares med et enkelt ja eller nei. Det er behov for en rekke ulike tilnærminger og nyanser for å kunne analysere og forstå inklusjon for elevene. Denne artikkelen har til hensikt å sette fokus på inklusjon i skolen med utgangspunkt i resultater fra en kvantitativ spørreundersøkelse gjennomført høsten 2012 ved 53 skoler som arbeider med LP-modellen(Læringsmiljø og pedagogisk analyse). Artikkelen tar utgangspunkt i resultater fra spørreundersøkelser ut fra både et elev- og et lærerperspektiv, og det analyseres i hvilken grad ulike grupper av elever er i inkludert i ulike fellesskaper i skolen.